Beste leden,

 

Inmiddels is het half mei en het fietsseizoen zou in volle gang moeten zijn. Diverse clubevenementen zouden we al hebben gehad en de hoogtepunten zouden nog moeten komen. Het moge duidelijk zijn dat dit seizoen anders dan anders is, maar het zij zo. Gezondheid en welzijn staan voorop en zijn belangrijker dan fietsen. Wel is het zo dat voor velen fietsen een van de belangrijkste bijzaken van het leven is en kan zorgen voor veel afleiding, plezier en ontspanning. Gelukkig kan alleen fietsen, of met zijn tweeën dan nog wel.

 

 


Mede, of dankzij alle perikelen van het COVID-19 virus willen we de leden graag informeren over enkele (belangrijke) zaken:

 

-De overheid heeft de regels versoepelt omtrent het (buiten)sporten. Wat houdt dit voor ons in? De NTFU geeft daar duidelijke adviezen over (https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1109/het-laatste-nieuws-over-de-wielersport-en-het-coronavirus) Inmiddels is het toegestaan om met maximaal vier fietsers de weg op te gaan met minimaal 1,5 meter afstand. Onder deze omstandigheden is het daarom niet haalbaar om de clubritten te hervatten. Als je op eigen gelegenheid met vier personen wil fietsen dan kan dat uiteraard, maar gelieve de adviezen van de NTFU in acht te nemen.

 

-In principe zijn alle clubevenementen tot 1 september afgelast. Dit geldt dus ook voor de sleutelavonden, de clinic met Tom Veelers, de Bikkeltocht en het clubweekend. We bekijken de mogelijkheid om de sleutelavond en de clinic naar het najaar te verplaatsen, maar daarbij zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent het virus en de maatregelen van de overheid.

 

-In afwachting van de gehele situatie is de jaarlijkse contributie nog niet geïnd bij de leden. De NTFU heeft inmiddels wel de kosten (voor verzekering o.a.) in rekening gebracht. Daarom zullen we binnen 14 dagen de contributie afschrijven bij onze leden.

 

-Als laatste punt nog de clubkleding. Voor iedereen die nog wat wil bestellen, dat kan weer tussen 18 en 31 mei. Via onze website kun je rechtsboven op de knop ‘mijn WTC’ klikken en dan naar de webshop gaan. n.b. er is nog een lid die zomerjasje over heeft (tempest bodyfit, maat 4). Als je hier belang bij hebt neem dan even contact op met Harald.

 

We hopen dat iedereen ondanks alles toch nog aan de kilometers kan komen die hij/zij voor ogen heeft dit seizoen. Mochten de regels versoepeld worden zodat de clubritten weer hervat kunnen worden, dan laten wij dat zo snel mogelijk weten.

 

Met vriendelijke groet,

 

Het bestuur van Wielertourclub 1978 Coevorden