Beste leden,

 

Met ingang van 1 juli is het weer mogelijk om in groepen te fietsen! Dat is fantastisch nieuws. We pakken vanaf volgende week woensdag de draad weer op het de reguliere ritten. Voor meer informatie en de spelregels zie de website van de NFTU.

 

Tot 1 juli volgen we nog de onderstaande afspraken.

 

De coronaregels zijn sinds enige tijd iets versoepeld, maar de overheid en NTFU/KNWU houden nog steeds vast aan groepjes van maximaal vier fietsers. Mogelijk komen er vanaf 1 juli nog meer versoepelingen. Toch willen we vanaf 21 juni fietsen in een soort van groepsverband fietsen weer mogelijk maken naar voorbeeld van andere verenigingen die door de NTFU zijn gedeeld (zie https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1166/5x-alternatieve-clubactiviteiten-in-coronatijd?utm_medium=email) met inachtneming van de regels. Dit om leden toch de gelegenheid te bieden om georganiseerd samen te fietsen. Hoe willen we dit doen?

 

 


 

 

  • Vanaf zondag 21 juni worden clubritten vanaf de markt weer hervat.
  • Starttijden van de reguliere ritten worden met een kwartier vervroegd.
  • Verzamelen in groepjes van vier. Staan er vier fietsers bij elkaar, vorm een nieuw groepje.
  • Houd te alle tijden afstand van 1,5 meter.
  • Ben je verkouden etc. of iemand anders in je huishouden? Blijf dan thuis (bijna vanzelfsprekend als je wilt fietsen, maar toch).
  • In Twizzit/app wordt een route gedeeld, welke je kunt fietsen (dit is niet verplicht, maar misschien wel leuk als iedereen dezelfde route fietst).
  • Groepjes houden afstand van tenminste 200 meter.
  • We streven er naar om bij elke clubrit een wegkapitein aanwezig te laten zijn op de markt om er voor te zorgen dat dit zo soepel mogelijk loopt.

Je kunt je aanwezigheid doorgeven in de Twizzit app bij agenda, als iedereen dit doet kun je ongeveer zien hoeveel leden er aanwezig zijn.

 

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, benader dan een van de wegkapiteins (zie website) en/of bestuursleden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Wegkapiteins en bestuur WTC ‘78