CONTACT

Egger Textiles B.V. bikkeltocht 2024

De bikkeltocht gaat bijna van start! 200 km fietsen wat dit jaar dankzij Henk Tuls gesponsord zal worden door EGGER Textiles B.V.

Hierbij worden de WTC leden uitgedaagd om samen een route van 200 km te volbrengen. De route? Die houden wij nog even geheim.

Wat wij wel al mogen vertellen is dat er elke +- 50 km een stop wordt gehouden met wat drinken en lekkers waarbij we tussen de middag heerlijk gaan lunchen. Tijdens de rit rijd er een busje van Expert Klazienaveen mee, zij zullen ons aanmoedigen en van eten, drinken en gereedschap voorzien (welke we hopelijk niet nodig zullen zijn).

Over de sponsor:

EGGER Textiles B.V. is de specialist in woningtextiel en de partner voor iedere zelfstandige woonspecialist. De ruime collectie vitrage en inbetween stoffen zijn de basis voor al onze dealers. Onze collectie is verkrijgbaar bij de gordijn-specialist bij u in de buurt.

www.eggertextiles.nl

Ps. Opgeven kan tot 1 Juni in Twizzit.

Zaterdag 18 mei, in het Pinksterweekend moest het dan gebeuren. De Ready4IT Coeverse heuvelentocht nieuwe stijl zou van start gaan. Normaliter eind maart, maar nu dus later in het jaar in de hoop op beter weer en meer deelnemers.

In de aanloop naar de zaterdag zagen we het aantal voorinschrijvingen gestaag toenemen wat een goed voorteken was. Zaterdagochtend rond zeven uur kwamen de eerste vrijwilligers binnendruppelen bij de nieuwe startlocatie: de Drostenhal. Al snel werden de taken verdeeld of op zich genomen en binnen een korte tijd was alles geregeld: de vlaggen, inschrijving, bordjes etc. Gerrit, Kasper, Robert en Johan hadden het hier druk mee. Een half uur voor de officiële start kwamen de eerste deelnemers al binnen en die hadden er zin in, het weer zag er goed uit. Niet te warm en niet te veel wind. Rond acht uur werd het druk bij de inschrijvingen en kwamen er hele groepen binnendruppelen. De ploeg voor de verzorgingspost was inmiddels ook al onderweg om de deelnemers bij de Schutzhütte Gölenkamp te voorzien van de nodige versterkingen. Brenda en Karin hadden hier met Ewald en Ger een mooie plek ingericht. Bij de start verliep inmiddels alles soepel met de scan&go en pinbetalingen. Bianca, Harald en Jeroen zorgden dat dit alles perfect verliep en Richard zat klaar om eventueel nog gps-routes op iemand zijn apparaat te kunnen zetten. Het aantal deelnemers bleef maar binnenkomen en de stemming was goed. Terwijl de eersten zich melden bij de verzorgingspost onderweg bleek dat velen zeer content waren met de prachtige route, dit jaar weer ingetekend op de kaart door Henk Guttink. Rond 12 uur melden de eersten zich ook al weer bij de finish waarbij tegen inleveren van het deelnemersbandje de tocht helemaal afgerond kon worden met een drankje en een broodje hamburger. Alissa had dit keurig geregeld en zorgde er voor dat alles in goed banen werd geleid. Nadat de meeste deelnemers binnen waren en het gezellig druk was in de kantine van de Drostenhal was het wachten op de bezemploeg van de WTC’78 zelf. Deze was verdeeld in twee groepen en de laatste groep, nadat ze toch nog ergens koffie hadden kunnen krijgen onderweg kwam rond half drie weer binnen.

We mogen terugkijken op een mooie Ready4IT Coeverse heuvelentocht met 175 deelnemers. Heel veel ging goed, een paar punten nemen we mee voor volgend jaar om dit evenement nog meer uit te bouwen en er voor te zorgen dat dit een vaste prik wordt op de NTFU kalender. 

Foto's via deze link

Op Koningsdag mochten Bennie Kardol en ik met 40 personen voor de bus aan rijden voor de start van deze dag in te leiden 
Vrijdag moesten we al repeteren. Dit duurde de hele middag want er mocht niets fout gaan op de dag zelf.
 
Op Koningsdag al vroeg verzamelen bij WsvEmmen. Daarna 15km in een peloton naar onze startplek in Emmen.
Daar moesten we lang wachten voordat we aan de beurt waren. Maar dit was zeer de moeite waard want de binnenkomst was indrukwekkend met zo veel mensen. Heel leuk om dit mee te maken. Daarna konden we rustig naar huis fietsen. Al met al een geslaagde dag.
 
Tiny Tent
 

Na een lange tijd van van afwezigheid was het dan voor mij nodig tijd om weer eens mee te doen aan de voorjaarsrit van de WTC.

Mijn ochtend begon met opstaan, een bakkie koffie, en de fietskleren aantrekken. Nadat het ochtendritueel was gedaan, was het de tijd om de fiets uit de schuur te pakken.

Maar dikke pech, achterband lek (beter nu dan onderweg ????) deze maar snel vervangen en op weg naar de markt waar het startpunt was van de voorjaarsrit.

Aangekomen op de markt stond er al een mooi groepje mensen te popelen om te gaan fietsen. Welgeteld 30 man. Lang geleden dat ik zo’n grote opkomst had gezien. Maar het weer zat eindelijk ook een keer mee. Wel stond er een stevig windje, maar dat kon de pret niet drukken, mijn benen voelden best nog wel goed nadat ik de dag ervoor 175 KM in de omgeving van Arnhem had gefietst.

We hadden er zin in, vooraf nog even besproken dat we in drie groepen zouden vertrekken om de veilighied te kunnen garanderen. We vertrokken richting Nieuw-Balinge waar we daarna, via Westerbork, Orvelte aandeden waar ook de koffiestop was. Deze koffiestop werd dit keer mogelijk door Olijslager tevens onze sponsor voor dit evenement (dankzij Geert Lomans). Op de terugweg richting Coevorden speelde de wind voor sommigen toch wel parten, ook niet heel gek voor een eerste tocht vroeg in het seizoen. Maar uiteindelijk is iedereen toch weer veilig terug gekomen op de Markt. Waar we nog even stonden na te genieten van de mooie tocht die dit keer weer was gemaakt door door onze welbekende Routebouwer. Die meestal luistert naar de naam Henk Hazelaar (Alias, Heinrich von Sprudelwasser). 

Henk, weer bedankt voor de mooie tocht, ik denk namens velen van ons.

En hopen dat we met de WTC voor 2024 veel veilige kilometers mogen maken. En iedereen bedankt voor de gezelligheid deze dag.

Klik hier om een kort filmpje te zien.

Martin Grummel.

Het mooie weer komt er aan, wij hebben er alweer zin in! Jij ook? Dit is het moment om je aan te sluiten bij een fietsclub. 

 

Train samen voor een doel, ontdek nieuwe routes, ontmoet nieuwe mensen en maak samen meer kilometers.

Lijkt het je leuk om een keer vrijblijvend mee te fietsen? Neem dan contact op via info@wtccoevorden.nl

Sluit je aan bij WTC’78 en fiets 7 april mee met onze openingsrit!

www.wtccoevorden.nl

Op woensdagavond 24 januari vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats in combinatie met een nieuwjaarsborrel.

 

Afgelopen 19 november was het weer zover. Ditmaal gesponsord door Stiel Metaalbewerking, de ICW Noord wedstrijden nabij de Klinkenvlierse plas. Henk Hazelaar schreef een verslag...

Zondag 19 november 2023 staat er een ICW wintercompetitie gepland op de Klinkenvlier in Coevorden.

Na het succes van onze eerste georganiseerde gravelride vorig jaar hebben wij als club besloten dit voor te zetten. Let op, de datum is gewijzigd van 22 naar 29 oktober. Elk lid is van harte uitgenodigd om mee te doen. We vertekken deze keer wel op een externe locatie namelijk de carpoolplaats bij de Witte Paal om 9:00 uur. De route is ongeveer 55 km en voor verzorging onderweg wordt gezorgd. Ga je mee? Geef je dan even op in Twizzit. De rit staat in de kalender.

Tot de 29e!


Afgelopen zondag (24/9) was T.F.C De Ketting te gast bij ons. Johan Schipper schreef een verslag.

HOOFDSPONSORENHoofdsponsor Ready4IT
SPONSOREN


Anholts

Doevelaar

Jonker Schoenen

Expert Klazienaveen

Café Restaurant Candia


SITE SPONSOREN
Media Sign Reclame


Back to Center

© 2019, website powered by Twizzit.com