Beste leden,

 

Het 'traditionele' wielerseizoen voor de wielertoerist loopt bijna op zijn einde. Alhoewel veel leden ongetwijfeld door zullen fietsen op de weg komen de eerste MTB toertochten er aan. Na een raar begin dit seizoen hebben vele leden toch weer de draad opgepakt en zijn er op Strava weer veel (mooie) ritten waar te nemen. Binnenkort sluiten we het wegseizoen af, helaas zonder gezamenlijke afsluiting. Meer hierover en andere zaken kunt u lezen in de nieuwsbrief hieronder.

 

 


Clinic met Tom Veelers (programma)

A.s. zaterdag (12 september) is het zover. In eerste instantie stond de clinic onder leiding van Tom Veelers ingepland voor mei, maar door de coronamaatregelen was dit helaas niet mogelijk. Voor de deelnemers die zich opgegeven hebben: start om 9:30 bij café-restaurant Candia aan de Markt met een inleiding. Daarna fietsen we van 10:00 tot ongeveer 12:30/13:00. Tom heeft een route van ongeveer 45 kilometer gemaakt. Je hoeft maar één bidon mee te nemen. Verdere verzorging is ook aanwezig. We sluiten gezamenlijk weer af bij Candia. Clubkleding verplicht, er worden ook foto’s gemaakt.

 

MTB clinic zondag 4 oktober

Op zondag 4 oktober organiseren Robert Vogelzang (Next Level Biking) en Martin Grummel een MTB clinic. Start om 10:00 uur bij de MTB route nabij de Kibbekoele. Er zal ruim aandacht zijn voor techniek zodat je weer opgefrist het winterseizoen in kunt gaan. In de week daarna staat een van de eerste toertochten in en rondom het Slenerzand weer op de agenda. Deze clinic is ‘coronaproof’, alle richtlijnen van het RIVM zullen in acht worden genomen. Opgave is verplicht via deze link.

https://app.twizzit.com/v2/public/form/8416905b3833fa0f42cadbca2fa45e2e

 

Najaarsrit en seizoensafsluiting

Ook de seizoensafsluiting kunnen we dit jaar helaas niet door laten gaan vanwege de coronasituatie. Een normale of aangepaste jaarafsluiting is door de 1,5 meter regel niet mogelijk. Op zondag 27 september is er wel een koffie en gebaksrit (penningmeester gaat mee). Vertrek om 9:00 vanaf de markt.

 

Kleding

Het winterseizoen komt snel naderbij en de eerste leden zijn al het veld ingedoken. Daarbij kwam ook feedback over de nieuwe kleding. Deze schijnt gevoeliger te zijn dan de vorige kledij wat betreft moddervlekken. Het advies is dan ook om het niet op te laten drogen en het z.s.m. te wassen. Kleding kan weer besteld worden in de webshop (link via onze website) van 21 september t/m 4 oktober.

 

Twizzit

Het gebruikt van onze website en app neemt toe en dat is fijn om te merken. Steeds meer leden zien het nut er van in. Voor zowel communicatie, kalender of om aan te geven of je bij een bepaalde rit bent. Binnenkort komen er ook MTB tochten die we gezamenlijk kunnen rijden in de agenda. Volgend jaar willen we de (algemene) Whatsappgroep dan uitfaseren.

 

ICW

Op zondag 22 november organiseert de WTC’78 weer de jaarlijkse ICW, uiteraard met speciale coronarichtlijnen. Omdat het om een buitenevenement gaat zien wij toch mogelijkheden om dit door te laten gaan. Noteer de datum alvast in de agenda!

 

Met vriendelijke groet,

 

Het bestuur WTC'78