Het was weer druk op de clubapp. Na alle regen en winddagen, smachtten clubleden weer een leuke tocht op de racefiets te doen...


Clublid Geert Lomans is er maar druk mee. Hij slaagt er in een aantal mensen te mobiliseren voor deelname aan een toertocht, de nu al klassieker, de koude spierentocht door ftc Emmen georganiseerd. Enkele gaan met de auto, sommigen wonen in de buurt van Emmen, maar het merendeel gaat het liefst op de fiets naar de kantine van WKE, waar de start is van de toertocht. Zo komt het dat we met een groep van 12 Wtc'ers aantreden in Emmen. Een gevarieerd gezelschap, voor een enkel is het de eerste keer op de fiets, sommigen hebben al wat kilometers in de benen. Ook is het nu de tijd om ons mooie nieuwe teneu aan iedereen te showen.

Het weer is helemaal prima, en als we Emmen uitrijden richting Schoonoord, komt er een voorzichtig zonnetje tevoorschijn. Met een snelheid van zo'n 30 km/h bolt het mooi, en halen we zelfs wat groepen in, welke prompt aanpikken. De stemming is opperbest, en we zijn het doordraaien in de groep nog niet verleerd. Over rustige landwegen rollen we via Amen Rolde binnen, waar pauze op een bordje aangeeft dat de inwendige mens gevoed kan worden. Vanaf Rolde rijden we door bosrijke wegen richting Drouwen, waar we de Hondsrug een paar keer mogen bedwingen. Hier kunnen de benen even getest worden, en gaat de hartslag even het rood in. Vlak bij Emmen is er bij een aantal het beste wel af, en kunnen we bij de kantine van Wke nog even een koffie met appelgebak nuttigen. Het was een heerlijke fietsdag, waar tenminste ik van hoop dat er nog vele mogen volgen.