Afgelopen zondag (4 okt.) stond er een MTB-clinic voor onze leden op het programma. Bianca Cuiper deed ook mee en schreef het volgende verslag (waarvoor dank!).


Afgelopen zondag (4 okt.) stond er een MTB-clinic voor onze leden op het programma. Bianca Cuiper deed ook mee en schreef het volgende verslag (waarvoor dank!).

 

Het officiële wielerseizoen is gesloten en enkelen van ons ruilen hun racefiets tijdelijk in voor de MTB. Het bestuur van de WTC heeft goed aan ons gedacht en heeft in samenwerking met onze hoofdsponsor Nextlevel biking een mtb clinic geregeld.

Om 9.15 vertrok een mooie groep WTC´ers op hun nog gepoetste MTB´s vanaf de markt naar de vaste MTB route in Sleen.Nat en vies aangekomen in Sleen startten Robert en Martin met de instructies en uitleg van de eerste oefening.

De eerste oefening was finetuning van onze remtechniek. Na deze oefening mochten we weer een stuk van de track rijden waarbij we gingen werken aan onze bochtentechniek. We reden in twee groepen en mijn groep ging steeds hetzelfde rondje rijden om zo de feeling te krijgen met de bochten en ook de goeie houding voor de bochten. Kijken hoe de bocht loopt en wat is de ideale lijn om deze te fietsen.

Uiteraard hebben we ook nog een training goed leren klimmen en dalen gekregen. Voor mij was dit een hele mooie oefening…. Waar ik meestal in de tweede bocht al van de fiets af moet stappen, kon ik nu met de tips van Robert gewoon naar boven komen zonder af te stappen.

De afsluiting was bij de heuveltjes bij de start van de MTB route. Daar hebben we  geleerd beter te dalen waarbij we de bochten zo mooi mogelijk moesten nemen. Al met al een super leerzame clinic.

Enige waar ik tegen aan liep was dat ik best veel honger had gekregen naar deze clinic. En geen eten mee had genomen, gelukkig mocht ik een lekker ontbijtkoek van Geert hebben.

 

Klik hier om naar het foto album te gaan