Afgelopen 19 november was het weer zover. Ditmaal gesponsord door Stiel Metaalbewerking, de ICW Noord wedstrijden nabij de Klinkenvlierse plas. Henk Hazelaar schreef een verslag...


Er is veel water gevallen de afgelopen week, in aanloop naar de jaarlijkse wedstrijd bij de Klinkenvlierse plassen. De parcoursbouwers hadden er afgelopen zaterdag een uitdagend parcours gemaakt. Veel afwisseling met technisch slingerend door bos, ploeteren door drassig gras en een knallen langs de waterkant over het strand. Het is nog erg vroeg als er al flinke bedrijvigheid op het terrein is. Tenten moeten worden opgebouwd, de bus voor de jury moet neergezet en het nodige hekwerk geplaatst. Gelukkig is het gemaakte parcours al klaar, en hoeft alleen nog maar gecontroleerd te worden.

Als we de zeer belangrijke koffiemachines, aangeleverd door de firma Ticino, geïnstalleerd hebben, kunnen we alle vrijwilligers van een kopje voorzien.

Zeer professioneel uitgerust met walkie talkies, staat iedereen gereed voor de start.

In leeftijd oplopend, treden de strijders aan, en na het eerste startschot duiken de jongste rijders de modder in. Veel respect voor deze bikkels. Intussen draait de Koek en Zopie tent op volle toeren en staat er een rij mensen die met een warme drank opgewarmd willen worden.

Tijdens de wedstrijden valt er af en toe een bui, maar koud is het niet. Het merendeel van de deelnemers rijden dan ook kort-kort. Het is bij alle wedstrijden een slijtageslag door alle modder, en gedurende de dag word het er niet beter op.

Ondanks deze omstandigheden was het een mooi evenement met veel lachende gezichten. Deelnemers waren erg tevreden over het parcours.

Als we dan met veel mankracht op het eind de boel hebben opgeruimd, lijkt het of er niets gebeurd is, alleen een zwart spoor door het gras is een stille getuige…